Ahlaklı Avcı

Perşembe, 14 Ağu 2014 yorum ekle yorumlara git

Avcı ve avladıgı av, birbirinden ayrılmaz parcalardı.
Insan varlıgı ve avcılık, bir bütündü.
Başlangıcta hepimiz avcıydık.
Hayatta kalmayı başarabilmek icin, ilk atalarımız avda işbirligi yapmak, zorundaydı.
Bu işbirligi sayesindedir ki en temel toplumlarımızın temeli atılabilmiştir.
Kendilerinden daha büyük, daha hızlı ve daha güclü yaratıkların hakkından gelebilmek icin builk avcılar, zekalarına ve icatlarına güvenmiştir.
Taş odun ve kemiklerden yapmışoldukları aletler sayesinde, artık avlarına karşı daha gücsüz konumda olmaktan kurtulmuşlardır.

Avcılar insan oglunu hayatta tutan yaban hayvanlarına olan hayranlıklarını ve minnettarlıklarını göstermek icin
Sanatı yaratmışlardır.

avci
Başta güney fransada Ve daha sonra dünyanın diger bölgelerinde bulunan magara resimleri, köklerimiz ve atalarımız hakkında
Bize cok seyler anlatmaktadır.
Avcı ve avladıgı av birbirinden ayrılmaz parcalardır,
Insanın varlıgı ve avcılık bir bütündü.

Lascaux denilen yörede avcılar tarafından 17.000 yıl önce boyanmış geyik, boga ve yaban atı kemikleri ve boynuzları günümüze ulaşabilmiştir.
Bu resimlerde, Avcının tabiatla ilgili bilgilerinin bir gereklilikten ve öteyede gectigi görülebilmektedir.
Bu noktada, avcı ile av arasındaki ilişki sonsuza kadar degişmiş bulunmaktadır.


“Cok azımız hayatta kalmak icin avlanır.
…Modern avcılar yaban hayatının devamı icin caba gösterir..


Günümüzde cok az insan hayatta kalmak amacıyla avlanmaktadır. Bunun yerine bugün avcılar, yaban hayatının devam etmesi icin calışmaktadırlar.
Bu mirasımızın devam ettirilmesi icin, sorumlulugumuzu kabul etmekteyiz.
Heryıl binlerce avcı, ödemiş oldukları paralarla doga korumaya ve av veyaban hayatının devamına maddi destek saglamaktadır.

Günümüzde avcılık yaptıgımız silahlar daha gelişmiş düzeyde oldugundan, avın ruhunu korumak icin ahlaki kurallara uyuyoruz.
Av karşısında avcıyı haksız bir şekilde avantajlı duruma getirecek teknolojinin, kullanılması bu ahlaka aykırı düşmektedir.
Avcılar yok etmek icin avlanmaz.


Categories: Av Hakkında Soru Ve Cevaplar Tags: , | 1.786 Kez Bakıldı |
  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok

av_videolari