ana sayfa > Genel > Av Yaban

Av Yaban

Pazar, 10 Mar 2013 yorum ekle yorumlara git

Av yaban denilince av’ın en temiz en doğal hali hem av sporu hemde doğa orman bol oksijen ve heyecan limitler içersinde! buyazımda sizlere av yaban avlarından bir derleme yapacam av yaban hayatı güngeçtikte türkiyede bazı kişiler tarafından zorlaştırılmaktadır, bizdeki bu hastalıgı fırsat bilip maddiyata dökenler var.
Neyazıkki sadece bu türkiyede eğitim yok! cezalar yüksek, avlaya bileceğimiz alan yok ve av heryıl azalmakta peki bunu nasıl geri eski haline getire biliriz ?
Bu konuda neyapılınabilir bunları biraz kendi fikirlerimi yazıya dökmek istiyorum.
Öncelikle yasaklarla biyere varılamıyacağını halen anlayamıyan insanlarımız malesefki mevcut, sen kurallara uyma durmada yasakla bu olacak işdiyil.
Öncelikle özel okullar olmalı sadece av bilgileri av evraklarını sadece orası vermelidir. bu ise istanbuldan ankaradan hic avyapmamış avdan anlamayan getirilmemeli görev verilmemelidir.
Düzenli ciddi sınavlara tabi tutularak bir avcı avlanma kağıdını gercekten almalı amcayla, dayıyla tanıdıkla dostla diyil.
Peki bu sistem getirildiginde ne degişecek ? av ve avcı bilincli avlanacaktır.
Gelelim heryıl azalan örnek ( kınalı keklik ) Malesefki keklik avı hazine bulmaya benzetiyor bizim türk insanları bir ocagını buldumu kurutuncaya kadar ardından kalmıyor.
Bakın keklik doğada en nazik hayvanlardan bitanesidir, en çok hastalık kapan ve sert kış iklimlerinde aç yada soğuktanda ölebilmektedir,
Keklikler geceleyin genelde savunmasızdırlar rahatlıkla tilki ve buna benzer avcı hayvanlar dünedikleri yerden alabilir.
Keklik tavuk gibidir 10 veüzeri yumurtlar ve kuluçkaya yatar bunedenle bir çift keklik senede 20 keklik üretirler bunu palaz halinde elleriyle tutan av doğa düşmanlarını katmatsak.
Öncelikle buyazımda ne anmışız şöyle kısaca belirteyim sadece iki satır ile ( bilinçli avlanma ).


Categories: Genel Tags: | 2.222 Kez Bakıldı |
  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok

av_videolari